Dutch Cocoa kiest voor Alis

Dutch Cocoa, producent van kwalitatief hoogwaardige cacaoproducten voor de industriële markt, implementeert Alis als centraal systeem in de verwerking van kwaliteitscontrole gegevens.

Dutch Cocoa

Dutch Cocoa bouwt voort op een lange traditie van productie van hoogwaardige cacaoproducten. Deze traditie gaat terug tot 1863.  Het bedrijf is onderdeel van Ecom Agroindustrial Corporation Ltd., een internationale marktleider in de productie en handel van agro-industriële producten.

In de cacaofabriek in de Amsterdamse haven worden de cacaobonen verwerkt tot cacaomassa, cacaopoeder en cacaoboter, die vervolgens wereldwijd worden geëxporteerd.

Grote diversiteit aan producten

Schepen voeren bonen uit Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië aan. Elk van deze regio’s levert een karakteristieke kwaliteit voor specifieke toepassingsmogelijkheden in uiteenlopende producten. De toepassingen liggen met name in voedingsmiddelen, maar ook in cosmetica, farmaceutische producten en zelfs als kleurstof. Dit betekent dat Dutch Cocoa een brede groep afnemers heeft, met elk zijn eigen productspecificaties.

Hoogwaardige kwaliteit

De positionering als producent van hoogwaardige cacaoproducten stelt hoge eisen aan de productie en kwaliteitsmanagement processen. Alle processen worden continu bewaakt middels een reeks aan geautomatiseerde en handmatige kwaliteitsanalyses.

Om nog een stap voorwaarts te kunnen maken in kwaliteitsmanagement heeft Dutch Cocoa besloten Alis te implementeren. Alis zal een centrale rol gaan spelen in de Quality Control processen.

De kwaliteitsafdeling zal door Alis ondersteund worden in het vergroten van de grip op de kwaliteit van individuele producten en het proces als geheel.

Wil je meer lezen over hoe Alis wordt toegepast binnen andere productieomgevingen? Bekijk dan deze klantcases.