Koopmans Koninklijke Meelfabrieken live met Alis

Sinds enkele weken maakt Koopmans Meel in Leeuwarden gebruik van Alis in haar productieprocessen. Alis vormt de spil in de registratie, verwerking en analyse van kwaliteitsgegevens in de fabrieken, proefbakkerij en het laboratorium.

Een prachtig en eerlijk natuurlijk product

Graan is een prachtig en eerlijk natuurlijk product. Bij Koopmans heeft het leveren van constante kwaliteitsproducten topprioriteit. De positionering als producent van hoogwaardige producten stelt hoge eisen aan de productie- en kwaliteitsmanagementprocessen. Alle processen worden continu bewaakt middels een reeks aan geautomatiseerde en handmatige kwaliteitsanalyses.

Om nog een stap voorwaarts te kunnen maken in kwaliteitsmanagement heeft Koopmans Koninkijke Meelfabrieken besloten Alis te implementeren. Alis zal een centrale rol gaan spelen in de Quality Control processen in de verschillende fabrieken van Koopmans.

De kwaliteitsafdeling zal door Alis ondersteund worden in het vergroten van de grip op de kwaliteit van individuele producten en het proces als geheel.

Koopmans Koninklijke Meelfabrieken

Met Nederland als thuismarkt leveren de werkmaatschappijen van Koopmans Koninklijke Meelfabrieken aan nationale en internationale afnemers, zowel binnen het ambachtelijke als industriële segment.

De drie werkmaatschappijen hebben zich elk ontwikkeld tot specialist op een eigen gebied: Koopmans Meel in met name broodbloem, tarwemeel en speciaalmixen, Laco Crumbs in food coatings en Koopmans Bakery Products in diepvriesdegen en minigebak.

Wil je meer lezen over hoe Alis wordt toegepast binnen andere productieomgevingen? Bekijk dan deze klantcases.