​Kwaliteit in het tijdperk van
​Smart Manufacturing ​& toenemende regulering

​We zitten midden in de vierde industriële revolutie: Smart Manufacturing of Industry 4.0. ​Fabrieken en productiemiddelen worden slimmer en flexibeler. ​Hierdoor ​worden we wendbaarder en kunnen we beter inspelen op vragen uit de markt.  ​Anderzijds vragen klanten en overheden ​meer en meer kwaliteits-registraties, analyses en rapportages. ​Dit ​beperkt ​deze wendbaarheid juist weer. Hoe kunnen we hier​ als productiebedrijf mee om gaan?


Wij helpen productiebedrijven om hun Quality Assurance, Quality Control en QHSE zo in te richten dat ze ​voldoen aan de toenemende vereisten​,​​ maar toch flexibel ​​zijn.

Kwaliteit wordt ​smart en alom-aanwezig ​​

In veel bedrijven ​is kwaliteitsmanagement nog ​reactief en ad-hoc. Problemen worden handmatig ​verholpen als ​ze optreden, in plaats van ze pro-actief te voorkomen.

Daarnaast is ​kwaliteitsmanagement ​veelal ​geïsoleerd​. ​Kwaliteit wordt ​nog niet breed genoeg gedragen in de organisatie.


Wij helpen onze klanten ​om wendbaar ​en efficiënt te worden door kwaliteitsmanagement van ad-hoc en reactief om te buigen naar smart en assertief. ​We ​betrekken ​de hele organisatie bij kwaliteit. ​Zo veranderen we Quality Assurance ​en Quality Control van geïsoleerd naar alom-aanwezig.


Voor productiebedrijven van klein tot groot

Dankzij onze expliciete focus op productiebedrijven spreken we jullie taal. We zijn trots om prachtige klanten te mogen bedienen. ​Van Start-up tot Fortune500. Van Canada tot China​.


In ​voedingsmiddelen, chemie, bio-tech en ​Automotive.


Wil je lezen wat onze klanten over Alis zeggen?

profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Je kunt zien wat aan elkaar hangt en bij elkaar hoort. Dat geeft je direct meer inzicht. Auditors zoeken altijd naar de verbeterloop die erin moet zitten. Delamine heeft alles in Alis uitgetekend. Dus minder stress tijdens de audit.

Susanne Haayer - Quality Assurance Manager

Bij Diversey wilde men alle data op één plek hebben, zowel voor de fabriek als voor het kwaliteitslaboratorium. Op het kwaliteitslab bespaart dat tijd en veel frustratie bij mensen. Dan heb ik het al gauw over ½ FTE voor het lab alleen.

Ruud Nijlant - Site Manager

Dankzij Alis kunnen de procesoperators van Bison de productie nu sneller en exacter sturen dan vroeger. Het pakket bewees direct zijn meerwaarde. De meeste winst komt uit het meten en registreren van de kwaliteitsparameters in het systeem.

Ben Lebeau - QA & ESH Manager

Het proces omtrent analysecertificaten heeft bij Kompak een flinke boost gekregen. De gehele productiestroom, inclusief nazorg, is geïntegreerd door leveranciers en klanten toegang te geven tot Alis.

Edwin Wekking - QESH Manager

Met Alis voert Nuplex Resins permanente kwaliteitsmonitoring uit en maakt het trends zichtbaar van alle ruim 500 harsen. De snelheid van Alis verbaast ons elke keer weer. Even inloggen en daar staan de gegevens voor je neus.

Peter Dousma - Manager Quality Control

Koppert Biological Systems: De Excel-tabellen kun je één op één als import inlezen, dat is ideaal. Geen dubbel werk. In no-time had ik al schermen geconfigureerd voor koppelingen tussen productie en ons lab.

André Bloem - Manager QC Laboratorium

At Autoliv work has become much easier, since the system guides them through the whole test procedure. Alis not only saves a lot of time, it's also a basis for continuous improvement!

Graig Lees - Laboratory Team Leader

Tijdens het zoeken naar een nieuw systeem bleken de traditionele LIMS-systemen niet helemaal de juiste. Prima systemen, maar voor een middelgroot bedrijf als Koninklijke VIV Buisman veel te omvangrijk.

Marcel de Buijzer - Production Director

Bekijk de online demo

Alis Quality Intelligence Software ​maakt kwaliteitsmanagement ​smart en ​​alom-aanwezig in de organisatie.


In deze demo laten we zien hoe snel Alis op te zetten is voor jouw fabriek en hoe het de faalkosten tot 20% kan verlagen.

LIMS DMS QM QESH ROI calculator

Bereken snel jouw ROI!

Samen met onze klanten hebben we een model ontwikkeld om te berekenen hoeveel Alis jou kan opleveren.


Vul jouw situatie in, en zie direct wat Alis voor jouw fabriek kan opleveren.

Wellicht vind je deze blogs ook interessant

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.

Over Alis

Alis is een puur Nederlands product. Sinds 2005 is Alis uitgegroeid tot een toonaangevende speler met een duidelijke ​missie: productiebedrijven helpen om hun kwaliteitsmanagement ​slim en alom-aanwezig ​te maken.


Alis wordt wereldwijd gebruikt​, van Start-up tot Fortune 500 bedrijven.


We zijn er apetrots op nog nooit een klant verloren te hebben!