Wij helpen QC Managers met slimme processen & tools het afkeurpercentage tot 20% te verminderen en tot wel 20% tijd te besparen

Stabiele processen & producten

Als QC-manager draag je bij aan stabiele en voorspelbare processen en producten.


Wij helpen QC-managers om alle data uit laboratorium en productie om te zetten in informatie en kennis. Zo krijgt jouw team waardevolle input om je producten en processen te verbeteren.


Dankzij automatische off-spec en out-of-control alarmen zul je nooit meer een afwijking missen. Hiermee werk je samen aan stabielere producten en processen en zal het afkeurpercentage afnemen.

Met Alis halen we meer informatie uit de data om onze processen te optimaliseren. Dit pakket bevat precies wat we nodig hebben.

Ben Lebeau

QA & ESH Manager

Bison International


Stroomlijn Quality Control

Hoeveel tijd besteedt jouw team aan (mis)communicatie over meetgegevens en het maken van rapportages en grafieken?


Wij helpen QC-managers om hun QC-processen, communicatie en rapportages te verbeteren en te stroomlijnen. Automatische (non-conformity) meldingen, triggers en QC/SPC-dashboards zorgen er voor dat jij en je collega’s altijd weten wat er speelt.


Zo stroomlijn jij je Quality Control processen, bespaar je tot wel 20% aan tijd en werk je samen aan een betere kwaliteit.

Alis heeft onze processen verbeterd. We kunnen nu sneller en alerter reageren en eigenlijk niets meer over het hoofd zien.

Production Director

Royal VIV Huisman


SPC op de werkvloer

Gebruik jij Statistical Process Control in de dagelijkse monitoring van jouw processen? Ben je tevreden over de gereedschappen die je momenteel gebruikt, of vind je ze te complex?


Wij helpen QC-managers om SPC toegankelijk te maken op de werkvloer. Met heldere overzichten en intuïtieve tools en alarmen die voor iedereen te begrijpen zijn. Zo breng je SPC naar de werkvloer.


Dit stelt je in staat om sneller te anticiperen op schommelingen in kwaliteit. Zo werk je samen met jouw team aan stabielere processen en producten!

Dankzij Alis kunnen onze procesoperators de productie nu sneller en exacter aansturen dan vroeger.

Ben Lebeau

QA & ESH Manager

Bison International

Bekijk de online demo

Alis Quality Intelligence Software ​maakt kwaliteitsmanagement ​smart en ​​alom-aanwezig in de organisatie.


In deze demo laten we zien hoe snel Alis op te zetten is voor jouw fabriek en hoe het de faalkosten tot 20% kan verlagen.

Deze vijf dure SPC fouten hoef jij niet meer te maken
(dat hebben anderen al voor je gedaan)

De afgelopen jaren hebben we heel wat plant managers, quality managers en quality engineers gesproken over hun SPC-toepassingen en ervaringen.


In dit document worden vijf van de meest genoemde fouten en problemen behandeld. Zo hoef jij ze niet opnieuw te maken.